kommentteja asiakkailta ja vapaaehtoistyöntekijöiltä

Vappu

Vapaaehtoistyöntekijä

Minä olen kokenut Elämän Leipä Jokaiselle -työn tärkeänä heti alusta alkaen. Koen, että tämän tehtävän Jumala on minulle antanut. Tehtäväni siellä on monipuolista. Lähden rukoillen ja ilolla aamulla liikkeelle. Haluan palvella Jumalaa ja avun-tarvitsijoita koko sydämestäni. Monesti myös Raamatun kohta, Room. 12:15, on toteutunut: ”Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.”
Auttakoon Jeesus meitä eteenpäin edelleen. Siunaten, Vappu

Minun polkuni... Vuonna 2018 jouduimme suuriin vaikeuksiin. Ei ollut työtä, ei rahaa ruokaan. Eräs tuttavani kertoi "leipäjonosta". Arkana, lyötynä menin hakemaan ruokaa. Se suuri helpotus, kiitollisuus sai mietteliääksi. Josko rukouskin auttaisi? Tätä kyselin kyyneleet silmissä Vapulta (vapaaehtoistyöntekijä). Ja auttoihan se. Puhuttiin, rukoiltiin, otin Herran sydämeen ja liityin seurakuntaan. Tänään olen kiitollinen Hänelle, jolle kiitos kuuluu - Herralle. Olet lämpimästi tervetullut! Siunaten, Pirjo

"Ei Herran käsi ole lyhyt pelastamaan, eikä hänen korvansa kuuro kuulemaan." Jes. 59:1

Pirjo

Asiakkaasta vapaaehtoistyöntekijäksi

Riitta

Vapaaehtoistyöntekijä

On mahtavaa saada olla työssä, jossa kohtaa upeita ihmisiä. Ihanaa on olla kuuntelija, kun joku sellaista kaipaa. Hyvä viedä Jeesukselle asioita yhdessä. Ihania ystäviä olen saanut Elämän Leivästä, sekä myös ihanan aviomieheni sieltä löysin, jonka kanssa saamme yhdessä palvella vapaaehtoistyöntekijöinä.

Haluan kiittää Mäntsälän ruoka-apua, joka on tullut enemmän kuin tarpeeseen. Olen erittäin kiitollinen ja tyytyväinen siihen, että on olemassa tämän kaltainen paikka josta voi hakea apua silloin kun sitä oikeasti tarvitsee. Elämme tällä hetkellä hyvin erikoista ajanjaksoa ja monen elämä heittelee suuntaan jos toiseen. Ei ole itsestään selvää, että ruokaa löytyy jokaisen jääkaapista. Siksi haluan tässä kirjoituksessa kertoa, että minullakaan ei olisi ollut aina juuri mitään syötävää ellen olisi saanut apua tältä taholta Mäntsälässä. On hienoa nähdä, että eri yritykset tukevat tätä toimintaa paremman arjen puolesta. Kiitos kuuluu kaikille lahjoittajille, kuten esimerkiksi Arla, Valio, Fazer, Vaasan leipomo ja monet muut yritykset ja tilat, jotka puuttuvat listalta. Suuri kiitos ja toivottavasti tästäkin eteenpäin selvitään yhdessä!

Asiakas

Asiakas

Perheeseemme syntyi lapsi, joka tarvitsi paljon sairaala- ja lääkehoitoa sekä jatkuvaa valvontaa. Samoihin aikoihin tapahtui monia muitakin asioita, jotka kuluttivat taloudellisia ja sitä kautta myös henkisiä voimavaroja. Tapahtui onnettomuus, hajosi kodinkoneita, jne.
En muista, mistä kuulin, että Mäntsälässä on paikka, jonka kautta on mahdollista saada ruoka-apua. Selvittelin asiaa ja löysin yhteystiedot. Laitoin viestiä ja pian sainkin vastauksen ja tiedot minne saapua. Vastaanotto oli lämmin ja sydämellinen. Oli niin iso apu, kun sai lapsille vaihtelua ruokavalioon sekä helpotusta omaan arkeen, rahahuoliin. Miten tyytyväisiä oli lapset ja vanhemmat kun oli esim. jugurttia ja hedelmiä, herkkuja! Siihen akuuttiin hätään oli korvaamaton apu. Ruoka-apu on sen jälkeenkin auttanut monessa tilanteessa. Kun on mennyt vähemmän rahaa ruokaan, olen pystynyt esim. ostamaan lapselleni kengät rikki menneiden ja liian pienten tilalle tai lapseni on voinut mennä kaverisynttäreille niin, että on voitu ostaa lahja mukaan.
Kun kuulin, että perheelliseltä tuttavaltani oli loppunut työt jo toisen kerran pienen ajan sisällä ja toisessa perheessä oli vakava sairastuminen, kolmannessa perheessä on pienellä eläkkeellä elävä vanhempi, jne., aloimme, Jounin kanssa keskusteltuamme, viedä ruoka-apua myös heille. Ruoka-avun tarvitsijoiden määrä on vaihdellut perheiden tilanteiden mukaan. Aina sille on kuitenkin suuri tarve, kun ruokajakoon lähtee.
Korona-aika on tuonut nyt haasteita, kun työt on vähentyneet ja sitä kautta toimeentulohuolet kasvaneet. Nyt on kuitenkin se jatkuva huoli pois, kun tiedämme, että Elämän Leipä jokaiselle- ruoka-avusta on mahdollista saada apua, kun sitä tarvitsemme.
Suuri kiitos tekemästänne työstä. Voimia siihen. Siunausta.
nimim.”Kiitollinen äiti”

Useimpiin jouluihini kuuluu kiitoskirjeen kirjoitus. Mietin, että kenelle? Ei tarvinnut kauaa pohtia! Kiitos on vähäpätöinen sana, joka ei pysty edes kuvailemaan sitä tunnetta, joka täyttää mieleni. Minulle on tosi korkea kynnys lähteä "leipäjonoon". Mutta teille, hyvät auttajat, me jonossa seisovat ihmiset olemme IHMISIÄ. Te olette saaneet aikaan niin monelle ihmisarvoisen elämän. Kiitän teitä jokaista yhdessä ja erikseen. Olette uskomatonta väkeä. Hyvää ja siunattua Joulua teille!

Asiakas